hetprisma

Stagemarkt Prisma 14-09-2017

Door het jaar heen werken wij intensief samen met het stagebureau van speciaal onderwijsschool het Prisma. Al een aantal leerlingen zijn naar KrachtVaardig doorgestroomd en werken bij ons met veel plezier. Eens in de twee jaar organiseert het Prisma een stage markt waar wij uitgenodigd worden om deel te nemen We werden om 18.45 hartelijk ontvangen door de twee medewerkers van het Prisma; Gemma en Ciska. De stage markt is bedoeld om de leerlingen en ouders kennis te laten maken van de mogelijkheden van stage en werk. Ook wij hadden een mooie “marktkraam” ingericht waarbij we de richtingen die we aanbieden lieten zien: – Facilitair – Welzijn – Horeca – Leren – Atelier/kunst. Door bijpassende voorwerpen bij de diverse richtingen neer te leggen konden de bezoekers direct zien wat we allemaal doen.

Omdat je niet alles kunt laten zien draaide er een grote ipad met een slideshow met foto’s van de werkkrachten in actie. Alle ouders begonnen in de klassen waar de docent van hun kind algemene informatie gaf over stage lopen. Daarna kwamen de ouders langs de stands gelopen. Het was erg leuk dat Jurre mee kwam, als ervaringsdeskundige gaf hij de informatie die de mensen vroegen. Ouders vonden het prettig om hem te vragen hoe hij de werkplek ervaart en wat hij zoal doet op een dag. Daarnaast hebben we volop onze nieuwe folders, kaartjes en zelf gebakken cup cakes uitgedeeld. Foto’s en folders zijn leuk, maar we hebben de mensen met wie we in gesprek zijn gegaan uitgenodigd om zelf te komen kijken, dan . Naast ouders hebben was ook het personeel van het Prisma heel erg geïnteresseerd in KrachtVaardig en wat we allemaal doen. Zeker het onderdeel leren was een mooi gespreksonderwerp, ze gaven aan dat het mooi was dat wij (voor een deel) doorgaan met het stuk leren.

Dat wij bijvoorbeeld het geld rekenen, klokkijken, lezen etc. onderhouden, maar daarnaast ook in samenwerking met andere zorgaanbieders methodes ontwikkelen in bv Zorg en Dienstverlening, Horeca zodat de werkkrachten een branche diploma kunnen behalen.

We begrepen van de docenten dat de markt goed bezocht werd, het was drukker dan verwacht. Er waren veel stage aanbieders aanwezig, en ook met een aantal van hen hebben we zinvolle gesprekken gevoerd, ons gezicht laten zien en kunnen delen wat wij doen en wat wij belangrijk vinden.

Om 21.00 uur was het afgelopen. Wij waren nog volop in gesprek dus we moesten aangespoord worden om op te ruimen.

Wat ons betreft voor herhaling vatbaar!